OKΤα cookies μας βοηθούν να σας προσφέρουμε μια βελτιωμένη και εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.Μάθετε περισσότερα για τη χρήση των cookies και τροποποιήστε τις σχετικές ρυθμίσεις
Κληρονομιά

Ιστορία

Η Κούβα έχει γίνει γνωστή ως το "Νησί του Ρουμιού" χάρη σε ένα συνδυασμό ζαχαροκάλαμου παγκοσμίου φήμης (που το εισήγαγε για πρώτη φορά ο Χριστόφορος Κολόμβος το 1493), ευνοϊκού κλίματος της Καραϊβικής, γόνιμου εδάφους και της μοναδικής τεχνογνωσίας των "Maestros Roneros" (κορυφαίων παρασκευαστών ρουμιού). Στους ναυτικούς, τους σκληροτράχηλους πειρατές και τους ιθαγενείς άρεσε να χρησιμοποιούν αυτό το εκπληκτικό ζαχαροκάλαμο για να παράγουν νέκταρ και tafia (έναν πρώιμο τύπο ρουμιού) μετά από ζύμωση.

Η ποιότητα βελτιώθηκε δραστικά στη δεκαετία του 1800 με την εισαγωγή των χάλκινων αποστακτήρων και τις πρώτες προσπάθειες παλαίωσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Pedro Diago, γνωστό ως πατέρα του κουβανέζικου ρουμιού, που είχε την ιδέα αποθήκευσης των "aguardiente," ή αποσταγμάτων, σε δοχεία και αποθήκευσής τους κατόπιν στο έδαφος.

Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, έχουμε την παραγωγή ενός πιο ελαφριού και ραφιναρισμένου ρουμιού, γνωστού ως "ron superior". Ήταν μία δημιουργία με οδηγίες του Ισπανικού Στέμματος που ήθελε ένα πιο διακριτικό ρούμι το οποίο "θα ικανοποιούσε την αυλή και την ελίτ της Αυτοκρατορίας". Το ron superior είναι ο πατέρας του σημερινού κουβανέζικου ρουμιού: ελαφρύ, απαλό, διακριτικό, ελαφρά αψύ και εξαιρετικό είτε σκέτο ή σε cocktails. Γνώρισε τέτοια δημοτικότητα που ως το 1860 υπήρχαν πάνω από 1.000 αποστακτήρια στην Κούβα.

Το Havana Club, το κορυφαίο κουβανέζικο ρούμι σήμερα σε όλο τον κόσμο, συνεχίζει να ενσωματώνει την κληρονομιά και την υπεροχή της κουβανέζικης παραγωγής ρουμιού. Βασισμένο στη μοναδική τεχνογνωσία των Maestros Roneros, το Havana Club έχει κρατήσει ζωντανή την παράδοση της τέχνης του añejamiento: την τέχνη της απόσταξης, παλαίωσης και ανάμιξης premium ρουμιών. Το όνομα "Havana Club" εκφράζει την κουβανέζικη κληρονομιά παρασκευής ρουμιού και τη μοναδική ατμόσφαιρα της Αβάνας, της πρωτεύουσας της χώρας. Το Havana Club συνδέεται στενά με την κουβανέζικη κουλτούρα και οι ίδιοι οι Κουβανοί νιώθουν περήφανοι για το ποτό αυτό που αντικατοπτρίζει πια την εθνική τους εικόνα.

Iframe