OKΤα cookies μας βοηθούν να σας προσφέρουμε μια βελτιωμένη και εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.Μάθετε περισσότερα για τη χρήση των cookies και τροποποιήστε τις σχετικές ρυθμίσεις
  • Home
  • Κληρονομιά
  • Διαδικασία Παραγωγής Ρουμιού
  • Κληρονομιά

    Διαδικασία Παραγωγής Ρουμιού

    • MAIN FILM FINAL NEW MUSIC 5ii - Computer.m4v
    • Maestro interview

    Η Κούβα προσφέρει έναν εκπληκτικό συνδυασμό προνομιούχου κλίματος και εδάφους για την παραγωγή ζαχαροκάλαμου που θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο. Το Havana Club με τη σειρά του επιλέγει τις καλύτερες φρέσκες μελάσες ή “mieles” (η λέξη σημαίνει κυριολεκτικά "μέλι" στην Κούβα). Ένα χαρμάνι από αυτές τις μελάσες, μαγιά και το πιο καθαρό νερό αφήνεται σε ζύμωση για αρκετές μέρες. Το “baticion,” όπως ονομάζεται αυτό το μίγμα μετά τη ζύμωση, αποστάζεται σε στήλες για να παραχθεί το διαυγές και αψύ “aguardiente", που ουσιαστικά εμπεριέχει μία υπόσχεση για την ποιότητα του ρουμιού που θα ακολουθήσει.

    Μετά την απόσταξη, τα “aguardiente” – η αληθινή ψυχή του Havana Club - περνούν από στάδια παλαίωσης, ανάμιξης και επιλογής για να δώσουν το “madre” ("μητέρα", το ρούμι-βάση). Αυτή η βάση στη συνέχεια αναμειγνύεται με φρέσκο απόσταγμα ζαχαροκάλαμου για τη δημιουργία του “ron fresco”, που παλαιώνεται και αναμειγνύεται διαδοχικά ώσπου ο Maestro Ronero να αποφασίσει ότι είναι τέλειο για την επιλεγμένη κατηγορία ρουμιού.

    Αυτή η τελευταία διαδικασία ανάμιξης ονομάζεται “toque”, η τελευταία πινελιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια των φάσεων παλαίωσης, η επιλογή των βαρελιών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς το ξύλο δίνει χρώμα, άρωμα και πολυπλοκότητα στο υγρό. Ο Maestro Ronero επιλέγει παλιά άσπρα δρύινα βαρέλια για να μπορέσει το ρούμι να αναπνεύσει και πιο καινούρια για τις τανίνες τους.

    Η τέχνη του Añejamiento (“παλαίωσης"), βασισμένη σε διαδοχική παλαίωση και ανάμειξη, είναι η ουσία του Havana Club και εξελίσσεται με σεβασμό στην κουβανέζικη παράδοση. Όλα τα ρούμια του Havana Club είναι παλαιωμένα, εξ ου και το όνομα añejo (“παλαιωμένο"), και καλύπτουν ένα φάσμα από νέα ανοιχτόχρωμα ρούμια ως και παλαιωμένα και έξτρα-παλαιωμένα ρούμια: Añejo 3 Años, Añejo Reserva, Añejo 7 Años, Selección de Maestros και Máximo Extra Añejo. Η συνταγή παρασκευής τους είναι καλά φυλαγμένο μυστικό, γνωστό μόνο στους κορυφαίους Maestros Roneros, αλλά όλα διαθέτουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Havana Club να ξεχωρίζει από τα άλλα ρούμια.

    Iframe